Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Garancia

Fogyasztói jogról közérthetően. Rajzos tájékoztató az Ön jogairól!

Az Orimoon.hu szavatolja a Vásárlónak, hogy a termék a kézhezvételkor sérülésmentes. Az orioon szavatolja továbbá, hogy a termék Vásárló általi átvételének időpontjában: 

a.    A termék rendelkezik mindazon jellemzőkkel, amiben a felek megállapodtak vagy amennyiben erre vonatkozóan nem jött létre megállapodás, úgy az megfelel a z orimoon  vagy a gyártó általi leírásnak, illetve megfelel a Vásárló reális elvárásainak, különös tekintettel a termék jellegére és a termékre vonatkozó hirdetésekre.

b.    A termék használható arra a célra, amit az orimoon.hu meghatározott vagy arra a célra, amire az adott termék általában használható.   

c.    A termék a megfelelő mennyiségben, méretben és súlyban került leszállításra. 

d.    A termék megfelel a jogszabályi előírásoknak. 

Ellenkező kikötés hiányában, a Vásárló jogosult arra, hogy a hibás termékre, a termék átvételét követő 14 napon belül reklamációt terjesszen elő. Ez nem vonatkozik a következőkre: 

e.    olyan hibákra, melyekre tekintettel a Vásárló árkedvezményt kapott (árcsökkentett termékek);

f.    a szokásos használatból keletkező értékcsökkenésre;

g.    azokra a szokásos használat során keletkezett hibákra, melyekről a Vásárló már az értékesítés során felvilágosítást kapott és melyek a Vásárló számára már az átvételkor is nyilvánvalóak voltak; vagy

h. egyes speciális, a használat jellegével összefüggő esetekre.

i. higéniai termékek.

A reklamáció gyakorlásának az időtartama akkor kezdődik, amikor a vásárló elfogadja a terméket, azon a napon, ami a vásárlási dokumentumban fel van tüntetve.

Ha a reklamációt jóváhagytuk, és csereterméket küldünk a hibás termék helyett, akkor a garanciális reklamáció időtartama a hibás termék vásárlásának időpontjától számítandó, és nem a cseretermék kiszállításának időpontjától. 

Abban az esetben ha a hibás teljesítés kedvezményes (árcsökkentett) vagy használt termékre vonatkozik, a Vásárló ésszerű mértékű árkedvezményre jogosult, nem a termék cseréjére.